101 kérdés, amit a kutyája megkérdezne a dokitól, ha tudna beszélni

101 kérdés

 

 „Miért vonítok, amikor Beethovent hallgatok?"

 

„Mondják, hogy alvás közben az arcom néha rángatózik s lábammal a levegőben kapálózok. Néha nyüszítek vagy vonítok is. Mi történik ilyenkor velem?"

 

„Kövér és unalmas személyiséggé válhatok-e az ivartalanítás következtében?"

 

„Miért vagyok képtelen ellenállni annak, hogy például döglött hallal, rókapiszokkal és minden olyasmivel játsszam, amit az emberek visszataszítónak tartanak?"

 

„Miért akarok mindenáron szexuális kapcsolatot teremteni mindennel, amit csak meglátok: a párnával, az emberi térdekkel, a macskával és úgy általában mindennel?"

 

 

Íme, néhány kérdés a 101-ből, amire a kutya választ várna. De kit kérdezzen?

Bruce Fogle birt állatorvos (az állati magatartások nemzetközi hírű kutatója, 10 bestseller szerzője) lebilincselően kedves gyakorlati tanácsai nélkülözhetetlenek a megértő, jó kapcsolathoz. Kutyának, gazdinak egyaránt.

 

Igyekszem néhány héten át kiemelni párat ezekből a kérdésekből, kedvcsinálóként a könyvhöz. 

Sajnos, jelenleg már csak antikváriumban, használt könyveket árusító oldalakon láttam.

 

Amikor pórázon vagyok, akkor állandóan húzni akarok, de amikor leoldják a nyakamról, akkor megelégszem azzal, hogy nyugodtan ballagjak a gazdi oldalán. Mi lehet ezzel a pórázzal, hogy ilyen viselkedésre ösztönöz?

Minden akciónak megvan a maga reakciója. A kutyák tisztában vannak a fizikai alapfogalmakkal, úgyhogy amikor feszülést éreznek a pórázon, egyszerűen ők is nekifeszülnek. Ennek aztán egy hátsó lábain fuldokolva sétáló kutya és egy sarkán járó, kimerült ember az eredménye.

Bővebben...

Az emberek agresszívvé akarnak tenni? Hogyan fogják ezt csinálni?

Néhány primitív helyen még mindig használják a fájdalomérzetet arra is, hogy a kutyát agresszívvé neveljék. Ha az ember fájdalmat okoz a kutyának, akkor arra neveli, hogy a fájdalmat összekösse azzal, amivel szemben agresszívvé akarják tenni. Ez az egyik módszere annak, amivel az emberek verekedésre nevelik a kutyákat. Gátlástalan és embertelen személyek arra is használják ezt a módszert, hogy a kutya agresszív legyen minden idegennel szemben. 

Bővebben...

Boldog és elégedett 14 éves kutya vagyok. A gazdáim a közelmúltban úgy döntöttek, hogy mellém vesznek egy kölyökkutyát. Valóban szükség van erre?

Egy új kiskutya a háznál a legtöbb esetben csodálatos dolog egy idősödő kutya, de az egész család számára is. Minden kutya, még azok is, akik határozottan meg vannak győződve arról, hogy ők emberek s a többi kutya valamilyen idegen bolygóról pottyant ide, szóval még ezek a kutyák is élvezik a kutyatársaságot. Kivételt képeznek azok a kutyák, melyekben a szenilitás komoly pszichés változásokat okozott, vagy melyek koruk miatt mbetegségben szenvednek és állandó fájdalmaik vannak. Minden kutya, még az olyan is, aki soha nem volt másik kutya társaságában, hetek leforgása alatt nagyon hálás lesz az embereknek, hogy olyasvalakit hoztak be a falkába, akit teljesen megértenek.

Bővebben...

Leküzdhetetlen vágyat érzek, hogy körbeszaglásszam a fákat s orromat szinte beledugjam más kutyák hulladékába. Nem tudok ellenállni annak sem, hogy megszagolgassam ismeretlen emberek ágyékát. Talán csak nem vagyok betegeses hajlamú?

Olvasni a szagokban olyan, mint az újságolvasás, csak sokkal jobb. A szagok elmondják az aznapi híreket. Megszagolva egy másik kutya hulladékát, pontosan meg lehet állapítani, hogy milyen nemű kutya hagyta hátra és mennyi idővel korábban járhatott arra.

Bővebben...

Figyelem!

 

Forróvonal:

 20/481-2319

 

Kedves Bejelentők!

Sajnos, nem rendelkezünk jelenleg saját menhellyel, kóbor állatok mentésére szolgáló üres kenelekkel, csak ideiglenes befogadóinkra számíthatunk! 

Ennek ellenére a bejelentések mindegyikére igyekszünk érdemi lépéseket tenni, legyen az  sérült állat kórházba juttatása, állatkínzás elleni fellépés, kóbor kutyák gazdáinak felkutatása vagy egyéb hasonló intézkedés.

Arra kérünk minden bejelentőt, ha van rá lehetősége, legalább néhány napig tartsa magánál a talált állatot, mi pedig mindent megteszünk, hogy mihamarabb régi/új gazdát keressünk számára!

 

Adatok

Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület

Megyei nyt. szám: 1750 / 2009

Országos  azonosító: 2731 / 2009

Elnök: Omáscsik Orsolya

Székhely: 2840 Oroszlány

Radnóti u. 14.

Elérhetőségeink

Levélcímünk:

Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület

2840 Oroszlány

Radnóti u. 14.

 

Örökbefogadással kapcsolatban:

 

Omáscsik Orsolya

Tel.:

 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

E-mail az egyesület elnökének:

Omáscsik Orsolya 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 

E-mail a webmesternek:

Hargitai Katalin

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 


Bejelentkezés