Az emberek agresszívvé akarnak tenni? Hogyan fogják ezt csinálni?

Néhány primitív helyen még mindig használják a fájdalomérzetet arra is, hogy a kutyát agresszívvé neveljék. Ha az ember fájdalmat okoz a kutyának, akkor arra neveli, hogy a fájdalmat összekösse azzal, amivel szemben agresszívvé akarják tenni. Ez az egyik módszere annak, amivel az emberek verekedésre nevelik a kutyákat. Gátlástalan és embertelen személyek arra is használják ezt a módszert, hogy a kutya agresszív legyen minden idegennel szemben. 

Rendőrkutya - MentsMeg!A felvilágosult idomárok és ezek közé tartozik a rendőrkutya kiképzők többsége is, arra nevelik a kutyát, hogy parancsszóra agresszíven ugasson s inkább odavigyen valamit, mintsem támadjon. Eredetileg a kutyát arra tanítják be, hogy visszahozzon valamit, leggyakrabban valami fegyver formájú tárgyat. A kutya ezt örömmel megteszi s ezért még jutalmat is kap a vezetőjétől. Ezek után továbblépve már arra tanítják meg, hogy hozzon vissza egy fegyvert vagy olyan formájú tárgyat még akkor is, ha az egy emberhez tartozik. Parancsszóra a kutya a fegyverre ugrik, leviszi a földre, ahol már könnyebben tudja kezelni, azután igyekszik azt a vezetőjéhez eljuttatni. A nagy előnye a "hozd" parancsszónak a kutya agresszivitásának fokozásánál, hogy az mindig működőképes, s a vezető szándéka szerint bármikor elő lehet venni vagy meg lehet szüntetni. Mivel ez valójában nem támadó jellegű agresszió, a kutya is veszélytelen marad az emberre mindaddig, amig nem kapja meg ezt a "hozd" parancsszót. Természetesen a rendőrkutyák kiképzőinek is megvan a saját egyéniségük és ezért gyakran a "fogd" parancsszót használják munka közben a "hozd" helyett, de ez már csupán szóhasználat kérdése.

Powered by Bullraider.com

Figyelem!

 

Forróvonal:

 20/481-2319

 

Kedves Bejelentők!

Sajnos, nem rendelkezünk jelenleg saját menhellyel, kóbor állatok mentésére szolgáló üres kenelekkel, csak ideiglenes befogadóinkra számíthatunk! 

Ennek ellenére a bejelentések mindegyikére igyekszünk érdemi lépéseket tenni, legyen az  sérült állat kórházba juttatása, állatkínzás elleni fellépés, kóbor kutyák gazdáinak felkutatása vagy egyéb hasonló intézkedés.

Arra kérünk minden bejelentőt, ha van rá lehetősége, legalább néhány napig tartsa magánál a talált állatot, mi pedig mindent megteszünk, hogy mihamarabb régi/új gazdát keressünk számára!

 

Adatok

Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület

Megyei nyt. szám: 1750 / 2009

Országos  azonosító: 2731 / 2009

Elnök: Omáscsik Orsolya

Székhely: 2840 Oroszlány

Radnóti u. 14.

Elérhetőségeink

Levélcímünk:

Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület

2840 Oroszlány

Radnóti u. 14.

 

Örökbefogadással kapcsolatban:

 

Omáscsik Orsolya

Tel.:

 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

E-mail az egyesület elnökének:

Omáscsik Orsolya 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 

E-mail a webmesternek:

Hargitai Katalin

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 


Bejelentkezés