Amikor pórázon vagyok, akkor állandóan húzni akarok, de amikor leoldják a nyakamról, akkor megelégszem azzal, hogy nyugodtan ballagjak a gazdi oldalán. Mi lehet ezzel a pórázzal, hogy ilyen viselkedésre ösztönöz?

Minden akciónak megvan a maga reakciója. A kutyák tisztában vannak a fizikai alapfogalmakkal, úgyhogy amikor feszülést éreznek a pórázon, egyszerűen ők is nekifeszülnek. Ennek aztán egy hátsó lábain fuldokolva sétáló kutya és egy sarkán járó, kimerült ember az eredménye.

Húzza a pórázt - Ments Meg!Ez szinte elkerülhetetlen probléma, ha a kutyának megengedik, hogy vezessen. Ezért hatékony, ha a kutyát arra tanítják meg, hogy az ember mellett, vagy a sarkában haladjon. Az embernek a pórázt nem egy kézzel kell tartani, hanem célszerű azt kettővel fogni. Egyik kéz a póráz tövét, a másik pedig a közepét tartja úgy, hogy a póráz a gazdi testét keresztezze, s a kutya közben az ember mellett vagy egy kicsit mögötte maradjon.

Lazára engedett pórázzal, a kutya figyelmét valami ennivalóval vagy játékkal elvonva, a kutya nevét mondogatva kell a sétát elkezdeni. A legtöbb kutya azonnal elindul. Iyenkor egy simogatással vagy a "jó kutya" dicsérettel lehet jutalmazni. Ha a kutya megpróbál előre rohanni, akkor az embernek hirtelen meg kell rántania - nem meghúznia! - a pórázt, mert korlátozva érzik magukat. A legtöbb kutya nagyon szeret együtt sétálni a falka többi tagjával s ezt mindig is nagy kedvvel csinálják, ha ebben nem akadályozzák őket.

Powered by Bullraider.com

Figyelem!

 

Forróvonal:

 20/481-2319

 

Kedves Bejelentők!

Sajnos, nem rendelkezünk jelenleg saját menhellyel, kóbor állatok mentésére szolgáló üres kenelekkel, csak ideiglenes befogadóinkra számíthatunk! 

Ennek ellenére a bejelentések mindegyikére igyekszünk érdemi lépéseket tenni, legyen az  sérült állat kórházba juttatása, állatkínzás elleni fellépés, kóbor kutyák gazdáinak felkutatása vagy egyéb hasonló intézkedés.

Arra kérünk minden bejelentőt, ha van rá lehetősége, legalább néhány napig tartsa magánál a talált állatot, mi pedig mindent megteszünk, hogy mihamarabb régi/új gazdát keressünk számára!

 

Adatok

Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület

Megyei nyt. szám: 1750 / 2009

Országos  azonosító: 2731 / 2009

Elnök: Omáscsik Orsolya

Székhely: 2840 Oroszlány

Radnóti u. 14.

Elérhetőségeink

Levélcímünk:

Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület

2840 Oroszlány

Radnóti u. 14.

 

Örökbefogadással kapcsolatban:

 

Omáscsik Orsolya

Tel.:

 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

E-mail az egyesület elnökének:

Omáscsik Orsolya 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 

E-mail a webmesternek:

Hargitai Katalin

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 


Bejelentkezés