Mondják, hogy alvás közben néha az arcom rángatózik s lábaimmal a levegőben kapálózok. Olykor nyüszítek vagy vonítok is. Mi történik ilyenkor velem?

A kutyák az emberek többségénél sokkal élénkebben álmodnak. Sokszor heverésznek a nap folyamán is és ilyenkor  gyakran könnyű és éber álomba merülnek, melyből azonnal felriadnak, ha valamelyik érzékeszervüket inger éri. Az unatkozó kutyák mélyebben alusznak a nap folyamán, ugyanúgy mint éjszaka s ilyenkor a mély alvás idején álmodnak is.

 

101 kérdés -kutya álmaMint falkatagok, a kutyák egyeztetik tevékenységüket az emberrel. Mivel az emberek éjszaka szeretnek hosszabb időt alvással tölteni, a kutyák is ugyanezt teszik, bár ha igazán kedvük szerint cselekednének, akkor legszívesebben már a hajnal első fényeinél talpon lennének. Ahogy a kutyák könnyű álomból átesnek a mély álomba, akkor a csukott szemhéjak alatt a szemgolyójuk mozogni kezd. Ez történik az emberekkel is. Mind az emberek, mind a kutyák agyában elektromos változások következnek be, de amíg az emberek nyugodtan álmodnak, addig a kutyák álmát néha élénk testmozgás kíséri.

 

Először megrezzen a bajuszuk, megmozdul a szájuk széle, néha rágó mozdulatot tesznek s nyáluk is kicsordul. Közben lábizmaik összehúzódnak s a Disney-filmekből ismerős futó mozdulatokat tesznek. Néhányan aprókat vakkantanak, nyüszítenek vagy vonítanak. Az emberi álmok megközelítőleg 20 percig tartanak - a kutyák álmai sokkal rövidebbenk. Ugyanis vagy megfogják a nyulat vagy nem. A kutya ezután visszaesik a könnyű álomba s még több alkalommal is álmodik az éjszaka folyamán.

Powered by Bullraider.com

Figyelem!

 

Forróvonal:

 20/481-2319

 

Kedves Bejelentők!

Sajnos, nem rendelkezünk jelenleg saját menhellyel, kóbor állatok mentésére szolgáló üres kenelekkel, csak ideiglenes befogadóinkra számíthatunk! 

Ennek ellenére a bejelentések mindegyikére igyekszünk érdemi lépéseket tenni, legyen az  sérült állat kórházba juttatása, állatkínzás elleni fellépés, kóbor kutyák gazdáinak felkutatása vagy egyéb hasonló intézkedés.

Arra kérünk minden bejelentőt, ha van rá lehetősége, legalább néhány napig tartsa magánál a talált állatot, mi pedig mindent megteszünk, hogy mihamarabb régi/új gazdát keressünk számára!

 

Adatok

Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület

Megyei nyt. szám: 1750 / 2009

Országos  azonosító: 2731 / 2009

Elnök: Omáscsik Orsolya

Székhely: 2840 Oroszlány

Radnóti u. 14.

Elérhetőségeink

Levélcímünk:

Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület

2840 Oroszlány

Radnóti u. 14.

 

Örökbefogadással kapcsolatban:

 

Omáscsik Orsolya

Tel.:

 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

E-mail az egyesület elnökének:

Omáscsik Orsolya 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 

E-mail a webmesternek:

Hargitai Katalin

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 


Bejelentkezés