Leküzdhetetlen vágyat érzek, hogy körbeszaglásszam a fákat s orromat szinte beledugjam más kutyák hulladékába. Nem tudok ellenállni annak sem, hogy megszagolgassam ismeretlen emberek ágyékát. Talán csak nem vagyok betegeses hajlamú?

Olvasni a szagokban olyan, mint az újságolvasás, csak sokkal jobb. A szagok elmondják az aznapi híreket. Megszagolva egy másik kutya hulladékát, pontosan meg lehet állapítani, hogy milyen nemű kutya hagyta hátra és mennyi idővel korábban járhatott arra.

Ha éppen egy kan volt a tettes, akkor a "férfiasságára" is lehet következtetni, ha szuka volt az illető, akkor azt is meg lehet tudni, hogy tüzelés előtt áll, vagy pedig éppen most tüzel. Még azt is meg lehet állapítani, hogy a tettes milyen érzelmi állapotban vagy hangulatban volt. Amikor a kutya kiüríti a beleit, akkor a hulladékához hozzáad két cseppet a végbélnyílás két oldalán elhelyezkedő, speciális szagmirigyek váladékából. Ez a váladék tucatnyi szagkeltő vegyületet tartalmaz s ennek mindegyike valószínűleg speciális információkat tartalmaz a szaglászó számára.

 

Hasonlóképpen a tiszta vizelet is csak nagyon kevés szaganyagot tartalmaz, de a hormonok következtében az mégis nagyon észrevehetővé válik s hatalmas mennyiségű információt tartalmaz annak a kutyának a neméről és érzelmi állapotáról, aki azt produkálta. Ezeket a szagokat nem az orr segítségével lehet megérezni. A kutyák rendelkeznek bizonyos, speciális szex-regisztráló szervvel, az orrban lévő úgynevezett ekecsonttal, mely az embereknél hiányzik.

 

101 kérdés - szaglászásAz idegen az embereket is ennek a szervnek a segítségével tanulmányozzák. Érdekes módon a kutyák csak a számukra ismeretlen emberek ágyékát szagolgatják, az ismerősök láb- és kézszagát csak regisztrálják s éppenséggel csak újabb információk után kutatnak.

 

Az emberek azért tudják nagyon nehezen felfogni, hogy a kutyák milyen nagyszerűen kommunikálnak a testszagok segítségével, mert ők ezen a téren nagyon primitív képességekkel rendelkeznek.

Powered by Bullraider.com

Figyelem!

 

Forróvonal:

 20/481-2319

 

Kedves Bejelentők!

Sajnos, nem rendelkezünk jelenleg saját menhellyel, kóbor állatok mentésére szolgáló üres kenelekkel, csak ideiglenes befogadóinkra számíthatunk! 

Ennek ellenére a bejelentések mindegyikére igyekszünk érdemi lépéseket tenni, legyen az  sérült állat kórházba juttatása, állatkínzás elleni fellépés, kóbor kutyák gazdáinak felkutatása vagy egyéb hasonló intézkedés.

Arra kérünk minden bejelentőt, ha van rá lehetősége, legalább néhány napig tartsa magánál a talált állatot, mi pedig mindent megteszünk, hogy mihamarabb régi/új gazdát keressünk számára!

 

Adatok

Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület

Megyei nyt. szám: 1750 / 2009

Országos  azonosító: 2731 / 2009

Elnök: Omáscsik Orsolya

Székhely: 2840 Oroszlány

Radnóti u. 14.

Elérhetőségeink

Levélcímünk:

Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület

2840 Oroszlány

Radnóti u. 14.

 

Örökbefogadással kapcsolatban:

 

Omáscsik Orsolya

Tel.:

 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

E-mail az egyesület elnökének:

Omáscsik Orsolya 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 

E-mail a webmesternek:

Hargitai Katalin

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 


Bejelentkezés