Boldog és elégedett 14 éves kutya vagyok. A gazdáim a közelmúltban úgy döntöttek, hogy mellém vesznek egy kölyökkutyát. Valóban szükség van erre?

Egy új kiskutya a háznál a legtöbb esetben csodálatos dolog egy idősödő kutya, de az egész család számára is. Minden kutya, még azok is, akik határozottan meg vannak győződve arról, hogy ők emberek s a többi kutya valamilyen idegen bolygóról pottyant ide, szóval még ezek a kutyák is élvezik a kutyatársaságot. Kivételt képeznek azok a kutyák, melyekben a szenilitás komoly pszichés változásokat okozott, vagy melyek koruk miatt mbetegségben szenvednek és állandó fájdalmaik vannak. Minden kutya, még az olyan is, aki soha nem volt másik kutya társaságában, hetek leforgása alatt nagyon hálás lesz az embereknek, hogy olyasvalakit hoztak be a falkába, akit teljesen megértenek.

101 kérdés - öregkutya és kiskutya

Az idősebb kutya kezdetben nem szereti, ha egy kiskutya ráugrál, megnyalja, az orrát hozzádörgöli, gyomrozza s rágcsálja. Odakap az ifjonc felé, aki hamar megtanulja, hogy meg kell adni az idősebbnek kijáró tiszteletet. Ugyanakkor a kiskutyáknak csodálatos szaguk van, sokkal jobban beszélnek kutya nyelven, mint bármelyik ember, árad belőlük az ifjúság s újra felébresztik az idősebb kutyában a versenyszellemet és a játékosságot.

 

Egy öreg, nyugdíjas kutyának a várható életkora meglehetősen behatárolt s a halálát valamivel könnyebben viselik az emberek, ha van a házban egy másik kutya, mely kicsit betölti a bekövetkezett űrt. A kutya életkorában természetesen van egy kritikus pont, mely után már nem bölcs lépés az emberek részéről egy másik kutyát hozni a házhoz. Ha az öreg kutya pszichésen vagy fizikalilag visszafordíthatatlanul leépült, akkor célszerűbb kivárni a távozását s csak azután szabad kiskutyát hozni a házhoz.

Powered by Bullraider.com

Figyelem!

 

Forróvonal:

 20/481-2319

 

Kedves Bejelentők!

Sajnos, nem rendelkezünk jelenleg saját menhellyel, kóbor állatok mentésére szolgáló üres kenelekkel, csak ideiglenes befogadóinkra számíthatunk! 

Ennek ellenére a bejelentések mindegyikére igyekszünk érdemi lépéseket tenni, legyen az  sérült állat kórházba juttatása, állatkínzás elleni fellépés, kóbor kutyák gazdáinak felkutatása vagy egyéb hasonló intézkedés.

Arra kérünk minden bejelentőt, ha van rá lehetősége, legalább néhány napig tartsa magánál a talált állatot, mi pedig mindent megteszünk, hogy mihamarabb régi/új gazdát keressünk számára!

 

Adatok

Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület

Megyei nyt. szám: 1750 / 2009

Országos  azonosító: 2731 / 2009

Elnök: Omáscsik Orsolya

Székhely: 2840 Oroszlány

Radnóti u. 14.

Elérhetőségeink

Levélcímünk:

Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület

2840 Oroszlány

Radnóti u. 14.

 

Örökbefogadással kapcsolatban:

 

Omáscsik Orsolya

Tel.:

 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

E-mail az egyesület elnökének:

Omáscsik Orsolya 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 

E-mail a webmesternek:

Hargitai Katalin

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 


Bejelentkezés