Meghívó közgyűlésre

 

Meghívó

 

A Ments Meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület közgyűlését

2012. november 28-án, 18.00-ra összehívom.

Az ülés helye Oroszlány, Ságvári Endre Általános Iskola

 

 

 

Napirendi pontok:

1.) Az Elnökség beszámolója 2012. évben végzett munkákról

2.) Az Elnökség 2013. évi munkatervének meghatározása

3.) Az Egyesület 2013. évi költségvetés tervezetének elfogadása

4.) Az egyesület által mentett kutyák elhelyezésének, hirdetésének megvitatása

5.) Önkéntesek feladat-megosztása

6.) Egyebek

 

A közgyűlés határozatképességéhez a tagok több mint felének jelen kell lenni, számítunk tagjaink aktív közreműködésére.

 

Letöltés:
DokumentumLeírás
Dokumentum letöltése (kozgyules2012-11-28.pdf)kozgyules2012-11-28.pdfKözgyűlési meghívó
Dokumentum letöltése (Ktsgvet_terv_2013.pdf)Ktsgvet_terv_2013.pdfKöltségvetésterv

Nem tarthatsz kutyát, pedig nagyon szeretnél?

 

 

Most segíthetsz Nekünk és a kutyusoknak, egyben megtapasztalhatod, hogy milyen jó érzés gondoskodni egy állatról. Vidd el sétálni, játssz vele, segíts az ellátásában, miközben nem is Nálad él!

 

Egyesületünk több mint húsz kutyát támogat, akiknek nagy része már túl idős, hogy új otthonra találjon, de megérdemelnék, hogy életük végéig szerető gondoskodásban legyen részük.

Fogadj egyet örökbe virtuálisan! Séta hétvégenként és némi élelmiszer ellátmány a kutyus számára és máris a magadénak tudhatod Őt, aki már a második alkalommal örömmel fog várni Rád!

 

Ha érdekel a dolog írj az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címre, vagy jelezz a facebook-on!

Köszönettel: Omáscsik Orsolya

 


 

Összefogtunk az Equus Tatai Állatotthonnal

 

A Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület és az Equus Tatai Állatotthon összefogott.

Ennek értelmében a Ments meg! Egyesület az adó 1%-ából származó bevétele felével támogatni kívánja az EquusTatai Állatotthon épülését. Az Egyesület és az Állatotthon segítik egymás munkáját mind a kutyák elhelyezése, mind pedig a gazdikeresés tekintetében. Reméljük, hogy az együttműködéssel sikerül példát mutatnunk a többi állatvédő szervezetnek és bebizonyítjuk, hogy az összefogás erejével több kutyán és cicán lehet segíteni!

Hasonlókat kívánunk mindenkinek!

 


 

 

Ebösszeírás 2012 és ingyenes transzponder Oroszlányban

Oroszlány Város Önkormányzata az Állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény értelmében ebösszeírást tart 2012-ben.

Az összeírás két lépcsőben zajlik, első körben önkéntes, kérdőíves adatszolgáltatás zajlik majd, utána pedig kérdezőbiztosok veszik számba a bevallást nem teljesítők kutyáit. Az összeírásban való részvétel kötelező, aki elmulasztja, jogszabálysértést követ el, és állatvédelmi bírsággal sújtható.

 

Örömhír, hogy az oroszlányi tartási helyű összeírásban részt vett ebek transzponderrel (mikrochippel) történő megjelölésének költségét és országos adatbázisba való bejelentését Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testülete teljes egészében átvállalja. Így az elkóborolt, elveszett netán ellopott állatok azonosíthatóak lesznek, könnyebben visszakerülhetnek gazdájukhoz. 

 

Kérjük olvassák el az alábbi teljes önkormányzati tájékoztatót!

Letöltés:
DokumentumLeírás
Dokumentum letöltése (Tajekoztato_hirdetmeny_ebosszeiras.pdf)Önkormányzati hirdetményEbösszeírás 2012 és ingyenes mikrochip az oroszlányi kutyáknak

Ivartalanítási Világnap 2012


 

Százeurós nyakörv ingyen fehér mini schnauzerrel

Kijátsszák a januártól hatályos állatkereskedési törvény szigorítását a lengyel online kereskedők, akik százeurós nyakörvhöz például ingyen fajtiszta kutyát kínálnak az érdeklődőknek. Lengyelországban január elsejétől kizárólag bejegyzett állatenyészetek adhatnak el kutyát és macskát. Az illegális tenyésztők azonban feltalálták magukat, és az online kereskedést választották.

Bővebben...

Tagtoborzó összejövetel

 

A MENTS MEG! Oroszlányi Állatvédő Egyesület

TAGTOBORZÓ ÖSSZEJÖVETELT tart

2012. február 21-én, 18 órától

Oroszlányon a Ságvári Endre Általános Iskolában.

 

 

Szeretettel várunk minden olyan állatbarát érdeklődőt, aki aktív tagként csatlakozni szeretne egyesületünkhöz, vagy pártoló tagként anyagi támogatást kíván nyújtani nekünk.

 

A belépéshez a helyszínen belépési nyilatkozat kitöltése (szem. ig. szám) és az éves tagdíj (3.000,- Ft) megfizetése szükséges. A belépési, illetve pártoló tagsági nyilatkozatok letölthetőek honlapunkról, vagy a helyszínen rendelkezésre állnak.

 

A kiszolgáltatott, nehéz sorsú állatok nevében szívből reméljük, hogy sikerül egy erős, kitartó állatvédő csapatot összehoznunk, akikkel hatékonyan tudjuk végezni ezt a nagyon nehéz és elszomorító munkát.

 

Omáscsik Orsolya

elnök

MÖSZ-MEOE: nem javasolják az ebadó bevezetését

A MÖSZ szerint a települések részére ez az adófajta nem hoz semmilyen plusz bevételt, sőt többletkiadást jelent, hiszen az ebek összeírásához megfelelő személyt kell alkalmazni, aki ismeri a kutyafajtákat, de egyszemélyben még arra is képes, hogy eldöntse melyik kutya tartozik a veszélyes kategóriába. Továbbá az adóirodán is többletfeladatot jelent a dolgozók részére. Kérdéses az is, hogy a befolyt bevétel átutalásával, hogyan követhető tovább, hogy azt a megfelelő célra költötték el.

Bővebben...

Kaposváron júliustól bevezetik az ebadót

Bármelyik önkormányzat kivetheti idén az ebadót, egyelőre viszont csak néhány döntött erről. Az [origo] kisebb és nagyobb településeket is kérdezett a már bevezetett vagy a tervezett kutyaadóról. Kaposvár polgármestere nem a bevételekkel indokolta a döntést, hanem azt mondta, szeretné városának lakóit rávenni a felelősségteljes ebtartásra. Egy állatvédő szerint óvatosan kellene bánni az ebadóval, nehogy fizetés helyett az utcára tegyék kedvenceiket a gazdák.

Bővebben...

Bécsben (is) szeretik az ebadót

 

Jövőre 65 százalékkal emelik az ebadót Bécsben. A kutyabolond városban 2012-től 44 helyett 72 eurót (22 ezer forintot) kell majd fizetni évente minden egyes kutya után. Bécs városa négy év alatt megduplázta adósságállományát.

Forrás: haszon.hu

Bővebben...

Ebrendészeti adó és egyéb változások

 

 

Az Országgyűlés hétfőn 337 igen, 1 nem szavazattal és 15 tartózkodással elfogadta az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998-as törvény módosítását, amely ebrendészeti hozzájárulás kivetésére ad lehetőséget az önkormányzatoknak, kötelezővé teszi legalább három évente egyszer az ebösszeírást, valamint pontosabban szabályozza a kutyák veszélyessé minősítését is.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998-as törvény módosításával az önkormányzatok évente veszélyes eb esetén 20 ezer, egyéb kutya esetén a 6000 forint ebrendészeti hozzájárulást szedhetnek a kutyák gazdáitól. Ez alól kivételt élveznek a mentő-, jelző-, vakvezető, rokkantsegítő, vagy terápiás; a Magyar Honvédségben, rendvédelmi szervben, nemzetbiztonsági szolgálatban, vagy közfeladatot ellátó őrszolgálatban alkalmazott; az ivartalanított; az ismert tartóval nem rendelkezi és állatmenhelyen, ebrendészeti telepen, vagy állatvédelmi szervezet telephelyén tartott; valamint állatmenhelyről, ebrendészeti telepről, vagy állatvédelmi szervezettől örökbefogadott kutyák. 

Bővebben...

10 könnyen teljesíthető kérés a gazdihoz

 

1Minden elválásunk - még ha rövid időre is hagysz magamra - fájdalmas nekem. Kérlek vedd ezt fontolóra mielőtt magadhoz veszel.

 

2Ne szidj és ne büntess szigorúan. Neked van munkád, szórakozásod, vannak barátaid és céljaid - de nekem csak Te vagy ...

 

3Kérlek, adj elegendő időt arra, hogy megértsem, mit vársz tőlem.

 

4Mielőtt megütnél, gondolj arra, hogy könnyen összeroppanthatnám a kezedet - mégsem tennék ilyet soha.

 

5Kérlek, néha beszélj hozzám. Ha szavaidat nem is mindig értem, a hangodat és a hangsúlyaidat jól ismerem.

 

6Gondolj arra, hogy valamikor szabadon éltem. Engedd, hogy időnként erdőn-mezőn mozoghassak, futkározhassak - ez jót tesz Neked is.

 

7Kérlek, ne sajnáld tőlem a jó falatokat. Legjobban akkor ízlenek, ha Tőled kapom - s igyekszem megszolgálni érte.

 

8Te vagy az én gazdám - és nem mások. Ezért kérlek, ne kényszeríts arra, hogy idegeneknek is szót fogadjak, vagy bohóckodjak nekik, s ne alázz meg előttük.

 

9Ne feledd, hogy idővel nekem is kialakulnak az egyéni tulajdonságaim, szokásaim és érzelmeim. Fogadd el, hogy számomra ezek ugyanolyan fontosak, mint Neked a sajátjaid.

 

10Kérlek, gondoskodj rólam, ha beteg vagy öreg leszek - hiszen Te is öreg leszel egyszer...

Amikor pórázon vagyok, akkor állandóan húzni akarok, de amikor leoldják a nyakamról, akkor megelégszem azzal, hogy nyugodtan ballagjak a gazdi oldalán. Mi lehet ezzel a pórázzal, hogy ilyen viselkedésre ösztönöz?

Minden akciónak megvan a maga reakciója. A kutyák tisztában vannak a fizikai alapfogalmakkal, úgyhogy amikor feszülést éreznek a pórázon, egyszerűen ők is nekifeszülnek. Ennek aztán egy hátsó lábain fuldokolva sétáló kutya és egy sarkán járó, kimerült ember az eredménye.

Bővebben...

Az emberek agresszívvé akarnak tenni? Hogyan fogják ezt csinálni?

Néhány primitív helyen még mindig használják a fájdalomérzetet arra is, hogy a kutyát agresszívvé neveljék. Ha az ember fájdalmat okoz a kutyának, akkor arra neveli, hogy a fájdalmat összekösse azzal, amivel szemben agresszívvé akarják tenni. Ez az egyik módszere annak, amivel az emberek verekedésre nevelik a kutyákat. Gátlástalan és embertelen személyek arra is használják ezt a módszert, hogy a kutya agresszív legyen minden idegennel szemben. 

Bővebben...

Boldog és elégedett 14 éves kutya vagyok. A gazdáim a közelmúltban úgy döntöttek, hogy mellém vesznek egy kölyökkutyát. Valóban szükség van erre?

Egy új kiskutya a háznál a legtöbb esetben csodálatos dolog egy idősödő kutya, de az egész család számára is. Minden kutya, még azok is, akik határozottan meg vannak győződve arról, hogy ők emberek s a többi kutya valamilyen idegen bolygóról pottyant ide, szóval még ezek a kutyák is élvezik a kutyatársaságot. Kivételt képeznek azok a kutyák, melyekben a szenilitás komoly pszichés változásokat okozott, vagy melyek koruk miatt mbetegségben szenvednek és állandó fájdalmaik vannak. Minden kutya, még az olyan is, aki soha nem volt másik kutya társaságában, hetek leforgása alatt nagyon hálás lesz az embereknek, hogy olyasvalakit hoztak be a falkába, akit teljesen megértenek.

Bővebben...

Leküzdhetetlen vágyat érzek, hogy körbeszaglásszam a fákat s orromat szinte beledugjam más kutyák hulladékába. Nem tudok ellenállni annak sem, hogy megszagolgassam ismeretlen emberek ágyékát. Talán csak nem vagyok betegeses hajlamú?

Olvasni a szagokban olyan, mint az újságolvasás, csak sokkal jobb. A szagok elmondják az aznapi híreket. Megszagolva egy másik kutya hulladékát, pontosan meg lehet állapítani, hogy milyen nemű kutya hagyta hátra és mennyi idővel korábban járhatott arra.

Bővebben...

Mondják, hogy alvás közben néha az arcom rángatózik s lábaimmal a levegőben kapálózok. Olykor nyüszítek vagy vonítok is. Mi történik ilyenkor velem?

A kutyák az emberek többségénél sokkal élénkebben álmodnak. Sokszor heverésznek a nap folyamán is és ilyenkor  gyakran könnyű és éber álomba merülnek, melyből azonnal felriadnak, ha valamelyik érzékeszervüket inger éri. Az unatkozó kutyák mélyebben alusznak a nap folyamán, ugyanúgy mint éjszaka s ilyenkor a mély alvás idején álmodnak is.

Bővebben...

Miért vonítok, amikor Beethovent hallgatok?

 

A vonítás a kommunikáció egyik formája. A kutyák azért vonítanak, mert ezzel adják egymás tudtára, hogy hol tartózkodnak. Hogy vajon Beethovennel akarnak-e kommunikálni, amikor vonítanak, ez még egyelőre nem tisztázott.

Bővebben...

Pórázszoktató nap - Gina

Szombaton ismét pórázszoktató napot tartottunk a kutyusoknál. Gyönyörű tavaszi, meleg napsütés, kék ég, madárdal, kutyák és mozgás... Kell ennél jobb egy téltemető szombat délutánra?

 

A múlt héten Gabi lányom (önkéntes) és Alexa (új tagunk) Jocót és Picurt vitték egy kis kirándulásra. Picurral nem volt probléma, nyugodt, kissé félénk lányka, de Jocó keményen megizzasztotta a póráz végén lógó lányomat, nem baj, ráfért a mozgás. Nem is riasztotta el a következő próbálkozástól, ezen a héten újra nekilát. Bevallása szerint ez a „szerelem első látásra" tipikus esete.

 

Marietta, a kutyusok befogadója megkért, hogy előbb Ginát próbáljuk meg élete első pórázos sétájára elvinni. Gina egy nagy testű kutya, de mivel van még bőven tanulnivalója szocializálódásból, így különálló, és sajnos elég kicsi kennelben él. Talán neki van a legnagyobb szüksége arra, hogy végre kijöhessen onnan.

Bővebben...

Állatvilág.net Újság

Figyelem!

 

Forróvonal:

 20/481-2319

 

Kedves Bejelentők!

Sajnos, nem rendelkezünk jelenleg saját menhellyel, kóbor állatok mentésére szolgáló üres kenelekkel, csak ideiglenes befogadóinkra számíthatunk! 

Ennek ellenére a bejelentések mindegyikére igyekszünk érdemi lépéseket tenni, legyen az  sérült állat kórházba juttatása, állatkínzás elleni fellépés, kóbor kutyák gazdáinak felkutatása vagy egyéb hasonló intézkedés.

Arra kérünk minden bejelentőt, ha van rá lehetősége, legalább néhány napig tartsa magánál a talált állatot, mi pedig mindent megteszünk, hogy mihamarabb régi/új gazdát keressünk számára!

 

Adatok

Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület

Megyei nyt. szám: 1750 / 2009

Országos  azonosító: 2731 / 2009

Elnök: Omáscsik Orsolya

Székhely: 2840 Oroszlány

Radnóti u. 14.

Elérhetőségeink

Levélcímünk:

Ments meg! Oroszlányi Állatvédő Egyesület

2840 Oroszlány

Radnóti u. 14.

 

Örökbefogadással kapcsolatban:

 

Omáscsik Orsolya

Tel.:

 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

E-mail az egyesület elnökének:

Omáscsik Orsolya 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 

E-mail a webmesternek:

Hargitai Katalin

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 


Bejelentkezés